Het Amsterdamse Netwerk Eenzaamheid

Agenda

Back to All Events

Gebiedsontwikkeling #26: Sociaal ruimtelijk ontwerpen

  • Pakhuis de Zwijger 179 Piet Heinkade Amsterdam, NH, 1019 HC Netherlands (map)

Hoe kan het ontwerp van de gebouwde omgeving eenzaamheid tegengaan? Uit recente cijfers van het GGD blijkt dat bijna de helft van alle Amsterdammers zich matig tot ernstig eenzaam voelt. Vooral in gebieden met relatief veel hoogbouw, een eenzijdige bevolkingssamenstelling en weinig sociale controle zijn de cijfers hoog.

© EGM architecten

© EGM architecten

Nu onze stad snel groeit en we steeds meer inzetten op de verdichting van onze bebouwde omgeving is het belangrijk om tijdens het ontwerp rekening te houden met deze trend. Want hoe kan het ontwerp van de openbare ruimte en gebouwen invloed hebben op hoe mensen elkaar ontmoeten? En welke ruimtelijke interventies zijn daarvoor mogelijk? We gaan met ontwerpers, de gemeente en ontwikkelaars in gesprek om te kijken hoe we met ontwerpen samen eenzaamheid in de stad kunnen aanpakken.

Earlier Event: September 22
Eat to Meet #15: Buddy diner
Later Event: September 26
Docu: The age of loneliness