Het Amsterdamse Netwerk Eenzaamheid

Agenda

Back to All Events

De Vluchtroute #17: De eenzame migrant

  • Pakhuis de Zwijger 179 Piet Heinkade Amsterdam, NH, 1019 HC Netherlands (map)

In de jaren zestig en zeventig kwamen er veel Turkse en Marokkaanse arbeidsmigranten naar Nederland. Zij werden later ook gevolgd door familieleden. Uit de cijfers blijkt dat Amsterdammers met een Turkse achtergrond zich vandaag de dag ernstig eenzaam voelen. Waardoor komt het dat deze groep zo eenzaam is in de stad? En kunnen we met de kennis van nu, eenzaamheid bij een grote groep nieuwe migranten, zoals Syriërs en Eritreeërs, voor zijn?

Gastarbeiders © Joris Louwes / Flickr

Gastarbeiders © Joris Louwes / Flickr

Meer informatie volgt z.s.m.

Earlier Event: September 28
Film: Guilty Movie
Later Event: September 29
Docu: Together